25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuperdieta de primavara

Superdieta de primavara

A venit primavara si natura revine la viata. O data cu ea, puteti gasi si comorile naturii care constau in legume verzi si proaspete. Acestea sunt esentiale pentru o dieta corecta, bogata in fibre, vitamine si minerale.


Puteti mânca salate de legume, soteuri de leguminoase la cuptor, alaturi de carne slaba de pui sau de peste. Site-ul www.ele.ro va recomanda o dieta de primavara, care va va mentine in forma fara sa va infometeze si care va va da un tonus magnific pentru o primavara superba.


Mic dejun: un pahar cu lapte degresat; un ou fiert tare; o felie de pâine integrala, prajita, „unsa“ cu brânza slaba de vaci. Sau: un bol de cereale integrale cu lapte degresat.


Ora 10.00: un fruct (mar, portocala, kiwi, banana) sau o leguma (rosie, castravete, morcov), la alegere.


Prânz: O salata de legume (salata verde, spanac, telina, sfecla, rosii, castraveti, ceapa verde, ridichii etc.) cu piept de pui facut pe gratar sau fiert; un fruct la alegere (mai putin banana, daca ati mâncat-o la gustare) pentru a se evita scaderea glicemiei. Sau: sote de leguminoase gatite la cuptor sau la abur (mazare, fasole pastai, morcovi, telina, broccoli, porumb etc.) preparate apoi sub forma de salata cu orez fiert. Se pot consuma leguminoase la cuptor alaturi de peste slab preparat la gratar sau tot in aburi.


Ora 16.00: Un iaurt dietetic sau un ceai cu efect antiadipos.


Cina: Un cartof (potrivit) copt la cuptor, alaturi de o salata de sezon (rosii, castravetii, ridichii, ceapa verde) si de brânza slaba de vaci. (Puteti amesteca cartoful cu brânza de vaci). Este recomandat ca in salate sa nu se foloseasca ulei. In schimb, se poate condimenta dupa gust, iar lamâia poate fi optionala alaturi de otetul de mere.


Pentru efecte maxime, se vor consuma doi litri de apa plata pe zi si se va inceta consumarea oricarui aliment dupa ora 20.00. Pâna veti ajunge la greutatea dorita este bine sa renuntati la alcool si la bauturi carbogazoase. Tinuta corect, aceasta dieta va ajuta sa slabiti intre sase – opt kg in decursul unei luni. Se slabeste incet, dar sigur. Corpul primeste toti nutrientii de care are nevoie si nu exista infometarea, ceea de duce la eliminarea riscului de efect yo-yo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS